Welk percentage van gewichtsverlies is veilig?

Volgens de National Institutes of Health (NIH) en Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is een veilige snelheid van gewichtsverlies 1-2 pond per week. Meer dan 2 pond per week verliezen kan meer kwaad dan goed doen. De American Council on Exercise meldt dat de meeste mensen veilig tot 1 procent lichaamsvet per maand kunnen verliezen. Dit is niet helemaal hetzelfde als afvallen.

Je zou eigenlijk meer dan 1 procent van je lichaamsgewicht moeten verliezen om lichaamsvet te verliezen, omdat sommige mensen in plaats daarvan watergewicht verliezen of spiermassa verliezen. Dit geldt vooral als u sneller dan 1 procent per maand afvalt. De meeste richtlijnen bevelen een gewichtsverlies aan van 0,5 tot 2,0 pond of 1 tot 2 procent van het totale lichaamsgewicht per week. Als zodanig kunnen mensen met een hoger lichaamsgewicht of met een hoger lichaamsvet dichter bij 2 procent van hun lichaamsgewicht verliezen, terwijl mensen met minder lichaamsvet dichter bij 1 procent van hun totale lichaamsgewicht kunnen verliezen, zegt Dieter.

Onze productkeuzes zijn getest door de redactie, goedgekeurd door experts. We kunnen commissie verdienen via links op onze site. Werk aan deze factoren om de juiste hoeveelheid te laten vallen. Er is geen tekort aan dramatische transformaties van gewichtsverlies op het web, waardoor het verliezen van vijf pond per week vrij eenvoudig lijkt.

Maar dat soort gewicht verliezen in slechts zeven dagen kan voor sommige mensen ongezond en zelfs onmogelijk zijn. Iedereen wil weten hoeveel gewicht ze in een week kunnen verliezen en iedereen wil dat dat een groot aantal is. Maar niemand kan precies zeggen hoeveel, omdat veel verschillende factoren van invloed zijn op hoe snel je kilo's kwijtraakt, inclusief hoeveel je weegt wanneer je een afslankplan start. Volgens Konstantinos Spaniolas, M, D.

Hoe meer overgewicht je moet verliezen, hoe groter het percentage verloren gewicht afkomstig is van vet, zegt Kevin Hall, Ph, D. Stel dat je begint bij 300 pond, een doel van één procent vetverlies per week betekent dat je in een week drie pond verliest. Maar als je gewoon 10 pond wilt laten vallen van een relatief mager frame, heb je waarschijnlijk het moeilijker om spiermassa vast te houden. Eiwit levert essentiële aminozuren die je lichaam gebruikt om spieren aan te maken.

Beknibbel en je verliest meer spieren. Spaniolas raadt aan om te eten. Er zijn tal van manieren om dat eiwit te krijgen, ook van deze stevige veganistische maaltijden met meer eiwitten dan een hamburger. Als je niet genoeg gesloten ogen krijgt, worden honger- en metabolismehormonen zoals leptine en ghreline uit de war.

In een kleine studie die vorig jaar in Annals of Internal Medicine werd gepubliceerd, sliepen vrijwilligers met een caloriearm dieet 5,5 of 8,5 uur per nacht. In twee weken verloren ze allebei iets meer dan 6,5 pond, maar degenen die meer sliepen verloren twee keer zoveel van vet. Slaap is zo cruciaal voor alles dat Men's Health zelfs de beste slaapstrategieën en -producten heeft samengesteld om u te helpen het beter te doen. Hoe kleiner je bent, hoe minder calorieën je verbrandt, zegt Yoni Freedhoff, M, D.

Maar er zijn nog complexere hormonale en metabole verschuivingen op het werk, waardoor het moeilijker wordt om vet te verbranden naarmate je langer verliest. Wetenschappers werken nog steeds aan het begrijpen van de mechanismen, maar onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zijn afgevallen minder calorieën verbranden dan mensen die nooit een dieet hebben gevolgd. Het betekent gewoon dat je in het begin de neiging hebt om sneller af te vallen. Spaniolas zegt dat het ingewikkeld is om correct in te schatten hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft, maar raadt aan om een grafiek of rekenmachine van het National Institute of Health te gebruiken.

Van daaruit kun je ongeveer 500 calorieën per dag weglaten om af te vallen, maar zou in het begin niet veel lager moeten gaan. En zelfs dan zegt hij dat het misschien niet gemakkelijk is om deze vermindering van calorieën vast te houden als je al mager bent en om te beginnen minder calorieën nodig hebt. Alcohol kan uw dagelijkse calorie-inname gemakkelijk verhogen als u die calorieën niet in de gaten houdt. Mannen consumeren 433 extra calorieën op dagen dat ze alcohol consumeren als ze een „matige hoeveelheid” drinken, volgens een onderzoek.

Je moet rekening houden met calorieën uit alcohol in elk plan voor gewichtsverlies. Je hoeft niet af te slanken tot je middelbare schoolmaat om echte gezondheidsvoordelen te krijgen. Slechts een paar kilo verliezen maakt een groot verschil. Vijf procent van uw lichaamsgewicht - 10 pond voor een persoon van 200 pond - kan allerlei gezondheidsproblemen verbeteren en u ook een beter gevoel geven.

Bespreek met uw arts of het u zou kunnen helpen. Hoe langer uw tijdsbestek waarin u wilt afvallen, kan van invloed zijn op hoeveel gewicht u in een bepaalde maand moet verliezen. Het bijhouden van uw gewichtsverliespercentage gedurende deze periode in een spreadsheet kan u helpen begrijpen hoe uw gewichtsverlies vordert. Volgens de CDC kan zelfs een bescheiden gewichtsverlies van 5-10% van uw totale lichaamsgewicht goed zijn voor uw gezondheid en leiden tot voordelen, zoals lagere bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel.

Een succesvol plan voor gewichtsverlies is vaak een plan dat is afgestemd op iemands levensstijl en andere persoonlijke factoren. Wanneer u stopt met het volgen van het dieet, heeft u de neiging om weer aan te komen en op zoek te gaan naar een ander dieet om te volgen. Om dit gewichtsverlies te bereiken, adviseerden de meeste experts die door Live Science werden geïnterviewd om 0,5 tot 2 lbs te verliezen. Met zoveel programma's voor gewichtsverlies op de markt, kan het een uitdaging zijn om er een te vinden die veilig, duurzaam en effectief is.

Ander onderzoek toont aan dat je je ook na 2 jaar beter zult voelen - zolang je maar het gewicht eraf houdt. Mensen in de snelle gewichtsverliesgroepen kregen steun van artsen en diëtisten tijdens de fasen van gewichtsverlies en gewichtsonderhoud. Daarom is een van de meest gebruikte meters van de vraag of iemand kilo's moet verliezen body mass index (BMI), een indicator van lichaamsvetheid ontwikkeld door de Belgische statisticus Adolphe Quetelet in 1832 en gebaseerd op de verhouding tussen lengte en gewicht. Veel onderzoeken tonen aan dat mensen meestal hun maximale gewichtsverlies ervaren na ongeveer zes maanden van een dieet- en trainingsprogramma.

Als je BMI je in de categorie zwaarlijvig plaatst, is het tijd om af te vallen, volgens de meest recente (201) richtlijnen voor gewichtsbeheersing van de American Heart Association en andere professionele organisaties. Dit kan u het risico op veel gezondheidsproblemen opleveren, vooral als u gedurende vele weken een dieet voor snel gewichtsverlies volgt. Vond dat mensen die deelnamen aan een onderhoudsprogramma voor gewichtsverlies dat één keer per maand persoonlijk bijeenkwam, ongeveer 3 lbs afhielden. Hoewel een zeer caloriearm dieet u kan helpen snel af te vallen, veel van het gewicht dat u verliest, kan afkomstig zijn van spieren en water (4,.

.

Leave Reply

All fileds with * are required