Wat wordt geclassificeerd als snel gewichtsverlies?

Snel gewichtsverlies dieet is een soort dieet waarbij je gedurende meerdere weken meer dan 2 pond (1 kilogram, kg) per week verliest. Om zo snel af te vallen eet je heel weinig calorieën. Onverklaarbaar gewichtsverlies, of afvallen zonder het te proberen, vooral als het significant of aanhoudend is, kan een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Op een traditioneel dieet is snel gewichtsverlies het verlies van meer dan 2 pond in 1 week.

Volgens de Mayo Clinic is 1 pond het equivalent van 3.500 calorieën, dus het verliezen van meer dan 2 pond in 1 week zou een calorietekort vereisen door een combinatie van diëten en lichaamsbeweging van meer dan 1.000 calorieën per dag. Als je het tekort creëert door middel van een dieet, kan het erg moeilijk zijn om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Als je het tekort creëert door te sporten, loop je risico over training. Elke dag 250 tot 500 calorieën uit uw dieet verminderen en 250 tot 500 calorieën extra verbranden door middel van lichaamsbeweging kan leiden tot een veilig, gezond gewichtsverlies van 1 tot 2 pond per week.

Onverklaarbaar gewichtsverlies is een merkbare daling van het lichaamsgewicht die optreedt, zelfs als de persoon niet probeert af te vallen. Het gewichtsverlies komt niet tot stand door veranderingen in voeding, lichaamsbeweging of levensstijl. Gewichtsverlies van 10 pond of meer, of vijf procent van het lichaamsgewicht, gedurende een periode van 6 tot 12 maanden wordt als „onverklaarbaar” beschouwd. Het kan worden veroorzaakt door een stressvolle gebeurtenis zoals een scheiding, het verliezen van een baan of de dood van een geliefde.

Het kan ook worden veroorzaakt door ondervoeding, een gezondheidstoestand of een combinatie van dingen. Diëten voor snel gewichtsverlies kunnen nadelige effecten hebben, maar obesitas ook. Om deze reden worden zeer caloriearme diëten (VLCD's) beschouwd als een redelijke optie voor gewichtsverlies voor mensen met obesitas (met een body mass index (BMI) groter dan 30) die snel gewichtsverlies nodig hebben voor een specifiek doel, zoals een operatie voor gewichtsverlies. Spierverlies of spierverspilling kan leiden tot onverwacht gewichtsverlies.

Het belangrijkste symptoom is spierzwakte. Een van je ledematen kan er zelfs kleiner uitzien dan de andere. Volgens de American Cancer Society is onverklaarbaar gewichtsverlies van 10 pond of meer een van de meest voorkomende symptomen van kanker van de alvleesklier, maag, slokdarm of long. In latere stadia kunt u veel afvallen omdat u vergeet te eten of het moeilijker vindt om te kauwen of door te slikken.

Je moet terugkeren naar je normale gewicht zodra je tijd hebt om het verlies te rouwen of aan de verandering te wennen. Extreem gewichtsverlies berooft uw lichaam van de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde werking. Om deze reden is het belangrijk om medische hulp in te roepen als u (of een familielid) gewichtsverlies heeft dat niet kan worden verklaard. Er zijn voorgeschreven medicijnen om af te vallen, hoewel geen enkele bedoeld is voor snel gewichtsverlies en er kunnen bijwerkingen zijn.

Het bereiken van een gezonde lichaamsbouw gaat niet puur over afvallen om in het acceptabele gewichtsbereik te vallen; je zou zwaarder kunnen zijn dan iemand die dikker is, simpelweg omdat je meer spieren hebt. Het hebben van voldoende voedingsvezels in uw dieet kan helpen bij gewichtsbeheersing door het gevoel van verzadiging te vergroten, zodat u niet de verleiding voelt om meer te consumeren dan uw lichaam daadwerkelijk nodig heeft. Als u te zwaar bent, is afvallen belangrijk voor uw gezondheid, maar een te snel gewichtsverlies kan leiden tot verschillende gezondheidsgerelateerde problemen. In het bijzonder spelen de hoeveelheid slaap die je krijgt en de mate van stress die je ervaart een rol bij gewichtsbeheersing.

De ontsteking in beschadigd hartweefsel versnelt ook het metabolisme, waardoor onbedoeld gewichtsverlies wordt veroorzaakt. Als je echt klaar bent om je aan een dieet te houden en het aantal calorieën dat je eet te verminderen, probeer dan in plaats daarvan te vasten - het is gebleken dat het aanzienlijke gewichtsverliesresultaten oplevert bij zwaarlijvige personen, heeft verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen en is veel vriendelijker voor je lichaam dan conventionele diëten. Zelfs onverklaarbaar gewichtsverlies van minder dan 5 procent van het lichaamsgewicht of 10 pond kan het teken zijn van een ernstige aandoening bij ouderen. Met alle statistieken die je hoort over obesitas in Amerika, zou je gewichtsverlies kunnen beschouwen als een inherent goede zaak.

Afgezien van het zeer caloriearme dieet en de operatie voor gewichtsverlies, is bewezen dat geen enkel ander product, pil of dieet veilig werkt voor snel gewichtsverlies. .

Leave Reply

All fileds with * are required