Wat wordt beschouwd als snel gewichtsverlies?

Volgens veel experts is het verliezen van 1-2 pond (0, 45-0, 9 kg) per week een gezond en veilig tarief (1, 2,. Meer verliezen dan dat wordt als te snel beschouwd en kan u het risico op veel gezondheidsproblemen brengen, waaronder spierverlies, galstenen, voedingstekorten en een daling van het metabolisme (4, 6, 7,. Onverklaarbaar gewichtsverlies, of afvallen zonder het te proberen, vooral als het significant of aanhoudend is, kan een teken zijn van een onderliggende medische aandoening. Onverklaarbaar Gewichtsverlies is een merkbare daling van het lichaamsgewicht die optreedt, zelfs als de persoon niet probeert af te vallen.

Het gewichtsverlies komt niet tot stand door veranderingen in voeding, lichaamsbeweging of levensstijl. Gewichtsverlies van 10 pond of meer, of vijf procent van het lichaamsgewicht, gedurende een periode van 6 tot 12 maanden wordt als „onverklaarbaar” beschouwd. Op een traditioneel dieet is snel gewichtsverlies het verlies van meer dan 2 pond in 1 week. Volgens de Mayo Clinic is 1 pond het equivalent van 3.500 calorieën, dus het verliezen van meer dan 2 pond in 1 week zou een calorietekort vereisen door een combinatie van diëten en lichaamsbeweging van meer dan 1.000 calorieën per dag.

Als je het tekort creëert door middel van een dieet, kan het erg moeilijk zijn om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Als je het tekort creëert door te sporten, loop je risico over training. Elke dag 250 tot 500 calorieën uit uw dieet verminderen en 250 tot 500 calorieën extra verbranden door middel van lichaamsbeweging kan leiden tot een veilig, gezond gewichtsverlies van 1 tot 2 pond per week. Onverklaarbaar gewichtsverlies, of afvallen zonder te proberen, kan reden tot bezorgdheid zijn.

Het kan duiden op een onderliggende aandoening. Het kan worden veroorzaakt door een stressvolle gebeurtenis zoals een scheiding, het verliezen van een baan of de dood van een geliefde. Het kan ook worden veroorzaakt door ondervoeding, een gezondheidstoestand of een combinatie van dingen. Diëten voor snel gewichtsverlies kunnen nadelige effecten hebben, maar obesitas ook.

Om deze reden worden zeer caloriearme diëten (VLCD's) beschouwd als een redelijke optie voor gewichtsverlies voor mensen met obesitas (met een body mass index (BMI) groter dan 30) die snel gewichtsverlies nodig hebben voor een specifiek doel, zoals een operatie voor gewichtsverlies. Snel gewichtsverlies dieet is een soort dieet waarbij je gedurende meerdere weken meer dan 2 pond (1 kilogram, kg) per week verliest. Om zo snel af te vallen eet je heel weinig calorieën. Als je schildklier te veel schildklierhormoon aanmaakt, verhoogt het je metabolisme, zodat je meer calorieën verbrandt en afvalt.

Je moet terugkeren naar je normale gewicht zodra je tijd hebt om het verlies te rouwen of aan de verandering te wennen. Om deze reden is het belangrijk om medische hulp in te roepen als u (of een familielid) gewichtsverlies heeft dat niet kan worden verklaard. Spieratrofie is een andere veel voorkomende bijwerking van diabetes - een ander mechanisme van drastisch gewichtsverlies. Als je echt klaar bent om je aan een dieet te houden en het aantal calorieën dat je eet te verminderen, probeer dan in plaats daarvan te vasten - het is gebleken dat het aanzienlijke gewichtsverliesresultaten oplevert bij zwaarlijvige personen, heeft verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen en is veel vriendelijker voor je lichaam dan conventionele diëten.

In dezelfde geest kan stress grote schade aanrichten aan uw pogingen tot gewichtsbeheersing vanwege de effecten ervan op de eetlust en het cortisolgehalte. Afgezien van het zeer caloriearme dieet en de operatie voor gewichtsverlies, is bewezen dat geen enkel ander product, pil of dieet veilig werkt voor snel gewichtsverlies. In gevallen van langdurig gewichtsverlies waarbij meer dan 10% van uw lichaamsgewicht over een periode van 6 maanden verloren gaat, is er vaak een ernstiger onderliggend medisch probleem dat aandacht vereist. Onverklaarbaar gewichtsverlies kan het gevolg zijn van spijsverteringsproblemen, hyperthyreoïdie, diabetes type 2 of kanker.

Er zijn enkele onderzoeken die deze methode snel gewichtsverlies kan veroorzaken, maar er is tot nu toe weinig informatie over de vraag of het gewichtsverlies aanhoudt. Het gewicht keert terug wanneer het dieet wordt gestopt en snel gebeurt; de meeste experts zeggen dat het het beste is om een duurzamere benadering van gewichtsverlies te volgen die vergelijkbaar is met die van reguliere diëten. Hoewel gewicht zich presenteert als een handig hulpmiddel dat gemakkelijk kan worden gemeten en zelfs kan worden gebruikt om andere soorten gezondheidsgegevens te berekenen (zoals de body mass index), is het belangrijk om te onthouden dat het slechts hulpmiddelen zijn die u helpen de gewichtsstatus van uw lichaam te evalueren en niet als een alles en einde- allemaal. In latere stadia kunt u veel afvallen omdat u vergeet te eten of het moeilijker vindt om te kauwen of door te slikken.

.

Leave Reply

All fileds with * are required