Wat is gezond gewichtsverlies per maand?

Het lijkt misschien voor de hand liggend om realistische doelen voor gewichtsverlies te stellen. Maar weet je echt wat realistisch is? Op de lange termijn is het slim om te streven naar het verliezen van 1 tot 2 pond (0,5 tot 1 kilogram) per week. Over het algemeen, om 1 tot 2 pond per week te verliezen, moet je 500 tot 1.000 calorieën meer verbranden dan je elke dag consumeert, via een caloriearm dieet en regelmatige lichaamsbeweging. De meeste richtlijnen bevelen een gewichtsverlies aan van 0,5 tot 2,0 pond of 1 tot 2 procent van het totale lichaamsgewicht per week.

Als zodanig kunnen mensen met een hoger lichaamsgewicht of met een hoger lichaamsvet dichter bij 2 procent van hun lichaamsgewicht verliezen, terwijl mensen met minder lichaamsvet dichter bij 1 procent van hun totale lichaamsgewicht kunnen verliezen, zegt Dieter. De maximale hoeveelheid gewicht die u in een maand kunt verliezen, is ongeveer 20 pond, of 5 pond per week. . Of het nu gaat om een evenement, een grote vakantie of het begin van de zomer als het gaat om gewichtsverlies, timing kan als alles aanvoelen.

Dus hoeveel gewicht kun je in een maand verliezen? En hoeveel moet je verliezen? Het is niet altijd hetzelfde antwoord als je gezond wilt blijven en het gewicht op lange termijn wilt behouden. Hier leest u hoe u een veilige hoeveelheid gewicht kunt bepalen om binnen een maand te verliezen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u het gezond doet. Dat antwoord hangt af van het individu. Iemand met een groter lichaam kan doorgaans meer verliezen omdat ze om te beginnen meer gewicht hebben.

Gewichtsschommelingen zijn complexer dan calorieën in en calorieën. Bedenk dat 2 kopjes water ongeveer 1 pond wegen, en de meeste mensen verliezen gewicht door gewoon naar de badkamer te gaan. Spieren, vet, botten, water, weefsels, organen en alles wat zich in uw spijsverteringskanaal bevindt, vormen uw totale gewicht. Er is een fixatie op gewichtsverlies, maar het nummer op de weegschaal kan je niet vertellen of het gewicht dat je verliest water, spieren of vet is.

Dat is niet ideaal en kan uiteindelijk je metabolisme verwoesten. Als je in een maand meer dan ongeveer 8 pond verliest, kun je het niet alleen waarschijnlijk niet afhouden, maar het betekent ook dat je waarschijnlijk ongezond gedrag vertoont om daar te komen. Het is verleidelijk om een dieet te crashen, maar het veroorzaakt langdurige schade aan je metabolisme. Dat kan op zijn beurt uw vermogen om in de toekomst af te vallen saboteren.

Voedsel is de belangrijkste energiebron van het lichaam. Als je niet genoeg eet, moet je lichaam ergens anders energie vinden. Anzlovar is het ermee eens, Snel gewichtsverlies is meestal niet duurzaam of gezond omdat het meestal wordt bereikt door calorieën ernstig te beperken of te veel te sporten, wat kan leiden tot eetaanvallen, een langzamer metabolisme en metabole veranderingen die u aanmoedigen om meer te eten en meer vet op te slaan. Ons lichaam is heel slim en wil ons beschermen tegen hongersnood, en dat is wat het detecteert als je te weinig calorieën eet.

Crash-diëten of proberen 20 pond te verliezen in een maand leidt tot aanvankelijke gewichtsverlies gevolgd door gewichtstoename (en nog wat) nadat het dieet voorbij is. In plaats van een crashdieet, werk je aan het veranderen van je eetgewoonten een paar tegelijk. Overweeg ook je einddoel om af te vallen. „Wanneer ik werk met mensen die afvallen, begin ik graag langzaam en concentreer ik me op het opnemen van gezond voedingsgedrag in plaats van alleen een calorietekort”, zegt ze.

We beginnen klein om levenslange gewoonten op te nemen in plaats van zeer caloriearme diëten te doen die vaak leiden tot snel gewichtsverlies en vervolgens gewichtstoename herstellen, evenals vele fysiologische en fysieke effecten van caloriearm dieet. Alleen omdat je in de veertig meer weegt dan in de twintig, wil nog niet zeggen dat je minder gezond bent. Hoewel u gedurende uw hele leven extreme gewichtsverlies en -winsten wilt vermijden, is het normaal dat het gewicht in de loop van de tijd verandert. Focus op lichaamssamenstelling vet versus spieren in plaats van alleen het aantal op de schaal.

Vet en spieren wegen hetzelfde, maar spieren nemen minder ruimte in beslag. Focus in plaats daarvan op signalen van honger en verzadiging. Hoewel het mogelijk is om in een maand veel gewicht te laten vallen, raden we het niet aan. Alles van meer dan 8 pond is waarschijnlijk watergewicht dat je terugkrijgt.

Crash-diëten leiden tot meer gewicht op de lange termijn en vertraagt uw metabolisme. Breng in de loop van de tijd kleine veranderingen aan, zoals het toevoegen van meer groenten, het eten van eiwitten bij elke maaltijd, het verminderen van vloeibare calorieën uit alcohol en suikerhoudende dranken, aandachtig eten en de meeste dagen van de week sporten. Je voelt je beter en de veranderingen blijven hangen. Veel mensen vinden het gemakkelijker om gewichtsverlies in ponden te tellen wanneer ze op de schaal stappen in plaats van percentages te berekenen.

De CDC raadt aan om gestaag en consistent af te vallen met een snelheid van 1 tot 2 pond per week. Dit blijkt maandelijks tussen de 4 en 8 pond te liggen. Een gewonnen of verloren pond is gelijk aan 3.500 calorieën. Je moet 500 tot 1.000 calorieën uit je dagelijkse voeding scheren, of 2.000 tot 4.000 calorieën minder per maand eten om dit doel te bereiken.

Het National Weight Control Registry merkte bijvoorbeeld op dat deelnemers aan de studie die een aanzienlijk gewichtsverlies handhaafden verbeteringen rapporteerden in fysieke gezondheid, evenals energieniveaus, fysieke mobiliteit, algemene stemming en zelfvertrouwen. Als je veel gewicht te verliezen hebt en overstapt van een dieet dat rijk is aan verwerkt en fastfood, zul je vanaf het begin waarschijnlijk een enorme daling in gewicht zien. Elke dag jezelf wegen verbetert het gewichtsverlies, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Als je meer weegt dan je zou willen, wil je waarschijnlijk snel afvallen om je doelen te bereiken.

Niet alleen is een te lage aanpak onveilig, maar mensen die geleidelijk en gestaag afvallen (ongeveer een tot twee pond per week) zijn succesvoller in het afhouden ervan, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Als ze niet bereid is 100 calorieën te verbranden door dagelijkse lichaamsbeweging om het dagelijkse tekort van 500 calorieën te krijgen dat nodig is om een pond per week te verbranden, zou een agressief gewichtsverlies voor haar ongeveer 3,4 pond per maand bedragen. Een gezond gewichtsverlies verschilt van de maximale hoeveelheid gewicht die u in een maand kunt verliezen, omdat snel gewichtsverlies niet altijd duurzaam is op lange termijn. In plaats van stil te staan bij het voedsel dat je niet mag eten tijdens het afvallen, concentreer je in plaats daarvan op gezonde voedselwisselingen.

Maar als u klaar bent om aan de slag te gaan, hebben we een stapsgewijze handleiding om u op weg te helpen naar gewichtsverlies en een betere gezondheid. Beloften van supplementen of tijdschriftartikelen die beweren dat je 20 of meer pond per maand kunt verliezen, bevorderen geen normaal gewichtsverlies. Dat komt omdat het volgen van VLCD's op lange termijn u het risico loopt op tekorten aan voedingsstoffen, vermoeidheid, galstenen, haaruitval en andere ongewenste bijwerkingen van snel gewichtsverlies. .

Leave Reply

All fileds with * are required