Wat is een realistische snelheid van gewichtsverlies?

Realistische doelen stellen Op de lange termijn is het slim om te streven naar het verliezen van 1 tot 2 pond (0, 5 tot 1 kilogram) per week. Over het algemeen moet je om 1 tot 2 pond per week te verliezen 500 tot 1.000 calorieën meer verbranden dan je elke dag consumeert, via een caloriearm dieet en regelmatige fysieke activiteit. Uit een onderzoek uit 2001 van de Universiteit van Pennsylvania bleek dat mensen met overgewicht gemiddeld een doel stelden 32% van hun lichaamsgewicht te verliezen. Dat is drie keer de hoeveelheid die nodig is om een betere gezondheid te bereiken.

De waarheid is dat het onwaarschijnlijk is dat de meeste lijners een derde van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen. Het stellen van extreme doelen is een opzet voor teleurstelling en mislukking. Percentage vrouwelijke proefpersonen, aan- of afwezigheid van placebo en lichaamsbeweging waren geen significante factoren in het model om de snelheid van gewichtsverlies te voorspellen en werden niet opgenomen in de uiteindelijke analyses. Maar om die extra kilo's in te pakken zonder een retourticket, moet je gezonde strategieën vinden waar je voor altijd bij kunt blijven.

Elke groep binnen onderzoeken bestaande uit meer dan één studiebehandeling, zoals studies waarin gewichtsverlies werd vergeleken met alleen dieet en gewichtsverlies met dieet en lichaamsbeweging, werd als afzonderlijk gegevenspunt in de analyses opgenomen. Als u bijvoorbeeld maar 1.800 calorieën nodig heeft om uw lichaamsgewicht te behouden, levert het halveren van uw calorieën nog steeds slechts ongeveer 1,8 pond vetverlies per week op. Studies werden opgenomen als ze een duur hadden van ten minste 6 weken, een strategie gebruikten om proefpersonen te adviseren om de inname van vrijlevende energie te verminderen, en rapporteerden gegevens over gewichtsverlies op basis van een completeranalyse. Desalniettemin compenseert de langere duur van het gewichtsverlies het lagere gewichtsverlies, zodat er nog steeds meer gewichtsverlies is ten opzichte van een langer gewichtsverliesprogramma in vergelijking met een korter programma voor gewichtsverlies.

Bovendien kan dit worden verergerd door een gebrek aan aanpassing aan de lagere energievereisten in verband met een verminderd lichaamsgewicht, wat steeds duidelijker kan worden naarmate het onderzoek in lengte toeneemt en proefpersonen meer gewicht verliezen. Maar heb je de extreme vereisten van deze rage diëten gezien? Ze zijn op de lange termijn totaal onhoudbaar en in de meeste gevallen verlies je watergewicht, dat je zult krijgen zodra je normaal begint te eten. Samen met uw zorgverlener kunt u beslissen of het een goed moment is om een doel voor gewichtsverlies te stellen. Een vergelijkbare strategie werd gebruikt voor figuur 3, die het effect van energietekort liet zien (figuur op de snelheid van gewichtsverlies bij hypothetische 45-jarige personen van 95 kg.

Ze merkten op dat vrouwen die een grotere discrepantie tussen zelf- en ideale lichaamscijfers rapporteerden, minder snel afvallen. De leeftijd en het initiële lichaamsgewicht van de proefpersonen in de opgenomen onderzoeken varieerden van 29-71 jaar (gemiddeld 45,6 jaar) en 81,7-129,0 kg (gemiddeld 95,7 kg). Deze gegevens, uit klinische studies, suggereren dat de snelheid van gewichtsverlies groter is bij oudere en zwaardere proefpersonen en met een hogere contactfrequentie en caloriebeperking. Specifiek was de afname van REE tijdens ondervoeding kleiner bij oudere proefpersonen in vergelijking met jonge proefpersonen en de absolute afname van REE was verminderd bij oudere proefpersonen in vergelijking met gewichtsverlies.

Leave Reply

All fileds with * are required