Wat is een gezond gewichtsverlies per maand?

Het lijkt misschien voor de hand liggend om realistische doelen voor gewichtsverlies te stellen. Maar weet je echt wat realistisch is? Op de lange termijn is het slim om te streven naar het verliezen van 1 tot 2 pond (0,5 tot 1 kilogram) per week. Over het algemeen, om 1 tot 2 pond per week te verliezen, moet je 500 tot 1.000 calorieën meer verbranden dan je elke dag consumeert, via een caloriearm dieet en regelmatige lichaamsbeweging. De meeste richtlijnen bevelen een gewichtsverlies aan van 0,5 tot 2,0 pond of 1 tot 2 procent van het totale lichaamsgewicht per week.

Als zodanig kunnen mensen met een hoger lichaamsgewicht of met een hoger lichaamsvet dichter bij 2 procent van hun lichaamsgewicht verliezen, terwijl mensen met minder lichaamsvet dichter bij 1 procent van hun totale lichaamsgewicht kunnen verliezen, zegt Dieter. De American Council on Exercise meldt dat de meeste mensen veilig tot 1 procent lichaamsvet per maand kunnen verliezen. Dit is niet helemaal hetzelfde als afvallen. Je zou eigenlijk meer dan 1 procent van je lichaamsgewicht moeten verliezen om lichaamsvet te verliezen, omdat sommige mensen in plaats daarvan watergewicht verliezen of spiermassa verliezen.

Dit geldt vooral als u sneller dan 1 procent per maand afvalt. Veel mensen willen snel afvallen. Of het nu gaat om een evenement, een grote vakantie of het begin van de zomer als het gaat om gewichtsverlies, timing kan als alles aanvoelen. Dus hoeveel gewicht kun je in een maand verliezen? En hoeveel moet je verliezen? Het is niet altijd hetzelfde antwoord als je gezond wilt blijven en het gewicht op lange termijn wilt behouden.

. Dat antwoord hangt af van het individu. Iemand met een groter lichaam kan doorgaans meer verliezen omdat ze om te beginnen meer gewicht hebben. Gewichtsschommelingen zijn complexer dan calorieën in en calorieën.

Bedenk dat 2 kopjes water ongeveer 1 pond wegen, en de meeste mensen verliezen gewicht door gewoon naar de badkamer te gaan. Spieren, vet, botten, water, weefsels, organen en alles wat zich in uw spijsverteringskanaal bevindt, vormen uw totale gewicht. Beperkende diëten kunnen u helpen snel af te vallen, maar misschien verliest u spier- en watergewicht. Dat is niet ideaal en kan uiteindelijk je metabolisme verwoesten.

Als je in een maand meer dan ongeveer 8 pond verliest, kun je het niet alleen waarschijnlijk niet afhouden, maar het betekent ook dat je waarschijnlijk ongezond gedrag vertoont om daar te komen. Het is verleidelijk om een dieet te crashen, maar het veroorzaakt langdurige schade aan je metabolisme. Voedsel is de belangrijkste energiebron van het lichaam. Als je niet genoeg eet, moet je lichaam ergens anders energie vinden.

Anzlovar is het ermee eens, Snel gewichtsverlies is meestal niet duurzaam of gezond omdat het meestal wordt bereikt door calorieën ernstig te beperken of te veel te sporten, wat kan leiden tot eetaanvallen, een langzamer metabolisme en metabole veranderingen die u aanmoedigen om meer te eten en meer vet op te slaan. Ons lichaam is heel slim en wil ons beschermen tegen hongersnood, en dat is wat het detecteert als je te weinig calorieën eet. Crash-diëten of proberen 20 pond te verliezen in een maand leidt tot aanvankelijke gewichtsverlies gevolgd door gewichtstoename (en nog wat) nadat het dieet voorbij is. In plaats van een crashdieet, werk je aan het veranderen van je eetgewoonten een paar tegelijk.

Overweeg ook je einddoel om af te vallen. „Wanneer ik werk met mensen die afvallen, begin ik graag langzaam en concentreer ik me op het opnemen van gezond voedingsgedrag in plaats van alleen een calorietekort”, zegt ze. Ik laat mijn klanten bijvoorbeeld focussen op het verkrijgen van voldoende eiwitten bij alle maaltijden, het opnemen van meer fruit en groenten, hydrateren met water en het beperken van gezoete dranken, om er maar een paar te noemen. We beginnen klein om levenslange gewoonten op te nemen in plaats van zeer caloriearme diëten te doen die vaak leiden tot snel gewichtsverlies en vervolgens gewichtstoename herstellen, evenals vele fysiologische en fysieke effecten van caloriearm dieet.

Alleen omdat je in de veertig meer weegt dan in de twintig, wil nog niet zeggen dat je minder gezond bent. Hoewel u gedurende uw hele leven extreme gewichtsverlies en -winsten wilt vermijden, is het normaal dat het gewicht in de loop van de tijd verandert. Focus op lichaamssamenstelling vet versus spieren in plaats van alleen het aantal op de schaal. Vet en spieren wegen hetzelfde, maar spieren nemen minder ruimte in beslag.

Focus in plaats daarvan op signalen van honger en verzadiging. Hoewel het mogelijk is om in een maand veel gewicht te laten vallen, raden we het niet aan. Alles van meer dan 8 pond is waarschijnlijk watergewicht dat je terugkrijgt. Crash-diëten leiden tot meer gewicht op de lange termijn en vertraagt uw metabolisme.

Breng in de loop van de tijd kleine veranderingen aan, zoals het toevoegen van meer groenten, het eten van eiwitten bij elke maaltijd, het verminderen van vloeibare calorieën uit alcohol en suikerhoudende dranken, aandachtig eten en de meeste dagen van de week sporten. Je voelt je beter en de veranderingen blijven hangen. De maximale hoeveelheid gewicht die u in een maand kunt verliezen, is ongeveer 20 pond, of 5 pond per week. Als je veel gewicht te verliezen hebt en overstapt van een dieet dat rijk is aan verwerkt en fastfood, zul je vanaf het begin waarschijnlijk een enorme daling in gewicht zien.

Met een maagbypass verliezen de meeste van zijn patiënten binnen zes weken na de operatie 10 procent van hun totale lichaamsgewicht. Omdat 7.000 calorieën gelijk zijn aan 2 pond lichaamsvet, vermindert u uw energie-inname dagelijks met 1.000 calorieën om een gewichtsverlies van 2 pond per week of 8-10 pond in een maand te bereiken. Voor succesvol gewichtsverlies op lange termijn moet u permanente veranderingen aanbrengen in uw levensstijl en gezondheidsgewoonten. Dit is geen medisch advies - gewoon zeer goed onderzochte informatie over hoeveel gewicht u in een maand kunt verliezen.

In plaats daarvan zou u kunnen streven naar een gewichtsverlies van 2 tot 3 pond per maand, als die hoeveelheid normaler - en uitvoerbaar - voor u aanvoelt. Als u uw afslankplannen liever privé houdt, moet u verantwoording afleggen aan uzelf door regelmatig wegingen te hebben, uw dieet en trainingsvoortgang vast te leggen in een dagboek of uw voortgang bij te houden met behulp van digitale tools. Het National Weight Control Registry merkte bijvoorbeeld op dat deelnemers aan de studie die een aanzienlijk gewichtsverlies handhaafden verbeteringen rapporteerden in fysieke gezondheid, evenals energieniveaus, fysieke mobiliteit, algemene stemming en zelfvertrouwen. Dat komt omdat vrouwen unieke calorie-, voedings- en gewichtsverliesbehoeften hebben in vergelijking met mannen.

In het streven om snel af te vallen, stellen velen van ons echter ambitieuze en ongezonde doelen voor gewichtsverlies en nemen ze ondraaglijke voedings- en trainingsregimes aan. Als u begint met een afslankprogramma dat bestaat uit drastische veranderingen, kunt u merken dat gewichtsverlies sneller is in de eerste maand en vervolgens in de daaropvolgende maanden afloopt. Dus als iemand bijvoorbeeld 200 pond te verliezen heeft, kunnen ze in een bepaalde maand gezond meer afvallen dan iemand die 20 pond te verliezen heeft, legt Dieter uit. Ook voor sommige mensen kan het dagelijks creëren van een tekort van 500 tot 1.000 calorieën gewoon te moeilijk zijn om te behouden, en het kan leiden tot falen van gewichtsverlies op lange termijn.

.

Leave Reply

All fileds with * are required