Wanneer moet je je zorgen maken over gewichtsverlies?

Wanneer moet je je zorgen maken over gewichtsverlies? Het gewicht van uw lichaam kan fluctueren, maar wanneer u meer dan 5% van uw gewicht verliest gedurende 6-12 maanden, is dat meestal een reden tot bezorgdheid. U dient uw arts te raadplegen als u meer dan 5 procent van het lichaamsgewicht of 10 pond bent kwijtgeraakt zonder te proberen in een periode van 6 tot 12 maanden. Dit is vooral belangrijk als u ook andere symptomen heeft. Onbedoeld gewichtsverlies is wanneer u afvalt zonder uw dieet of trainingsroutine te veranderen.

Het kan een teken zijn van stress of een ernstige ziekte. Ga naar een huisarts voor het geval dat. Onverklaarbaar en onbedoeld gewichtsverlies kan ook de behandeling en het herstel bemoeilijken bij andere aandoeningen, waaronder coronaire hartziekte. Als u afvalt zonder het te proberen en u zich er zorgen over maakt, raadpleeg dan uw arts als vuistregel, het verliezen van meer dan 5 procent van uw gewicht binnen zes tot 12 maanden kan wijzen op een probleem.

Het ontbreken van deze hormonen bij de ziekte van Addison kan de oorzaak zijn van gewichtsverlies, vermoeidheid en andere symptomen. Een disfunctionele darm kan leiden tot diarree en braken, waardoor je lichaam uitdroogt en je meer afvalt. Onverklaarbaar of onbedoeld gewichtsverlies lijkt voor sommige mensen een welkome verandering, maar vragen naar de mogelijke oorzaken is belangrijk. In het bijzonder spelen de hoeveelheid slaap die je krijgt en de mate van stress die je ervaart een rol bij gewichtsbeheersing.

De ontsteking in beschadigd hartweefsel versnelt ook het metabolisme, waardoor onbedoeld gewichtsverlies ontstaat. Gewichtsverlies van 10 pond of meer, of vijf procent van het lichaamsgewicht, gedurende een periode van 6 tot 12 maanden wordt als „onverklaarbaar” beschouwd. Gewichtsverlies kan het eerste teken zijn van bloedgerelateerde kankers zoals leukemieën en lymfomen, of solide tumoren zoals longkanker (vooral adenocarcinoom van de long), darmkanker, eierstokkanker en alvleesklierkanker. Sommige oorzaken van onbedoeld gewichtsverlies zijn vrij ongebruikelijk en dit kan meerdere bezoeken vereisen om een oorzaak vast te stellen.

Zelfs onverklaarbaar gewichtsverlies van minder dan 5 procent van het lichaamsgewicht of 10 pond kan het teken zijn van een ernstige aandoening bij ouderen. Onbedoeld gewichtsverlies wordt echter gedefinieerd als een verlies van 10 pond of 5% van het totale lichaamsgewicht binnen zes tot 12 maanden, vooral bij mensen van 65 jaar en ouder, voor wie de aandoening het meest voorkomt. Als u niet zeker weet welke van de vele dieetplannen het meest effectief voor u is, kan het moeilijk zijn om aan uw reis naar gewichtsverlies te beginnen. Uw zorgverlener kan helpen de oorzaak te achterhalen en zowel de onderliggende aandoening als het gewichtsverlies te behandelen.

Volgens de American Cancer Society kan een van de eerste tekenen een onverklaarbaar gewichtsverlies van 10 pond of meer zijn. Antiretrovirale therapie wordt gebruikt om HIV te behandelen en de verspreiding van het virus te stoppen en kan het gewichtsverlies verbeteren.

Leave Reply

All fileds with * are required