Wanneer moet gewichtsverlies een probleem zijn?

Het punt waarop onverklaarbaar gewichtsverlies een medisch probleem wordt, is niet exact. Maar veel artsen zijn het erover eens dat een medische evaluatie nodig is als u in zes maanden tot een jaar meer dan 5 procent van uw gewicht verliest, vooral als u een oudere volwassene bent. Onbedoeld gewichtsverlies is wanneer u afvalt zonder uw dieet of trainingsroutine te veranderen. Het kan een teken zijn van stress of een ernstige ziekte.

Ga naar een huisarts voor het geval dat. U dient uw arts te raadplegen als u meer dan 5 procent van het lichaamsgewicht of 10 pond bent kwijtgeraakt zonder te proberen in een periode van 6 tot 12 maanden. Dit is vooral belangrijk als u ook andere symptomen heeft. Als u meer dan 5% van uw gewicht verliest in 6 tot 12 maanden, vertel dit dan aan uw arts, vooral als u een oudere volwassene bent.

Zelfs onverklaarbaar gewichtsverlies van minder dan 5 procent van het lichaamsgewicht of 10 pond kan het teken zijn van een ernstige aandoening bij ouderen. Als u in minder dan zes maanden minstens vijf procent van uw lichaamsgewicht laat vallen en u geen goede verklaring voor dat gewichtsverlies kunt vinden, is het tijd om uw arts te laten weten wat er aan de hand is, zegt Anne Cappola, M. U kunt een speciaal dieet volgen om u te helpen het gewicht terug te krijgen dat u bent kwijtgeraakt, of om extra gewicht te voorkomen. verlies.

Als je echt klaar bent om je aan een dieet te houden en het aantal calorieën dat je eet te verminderen, probeer dan in plaats daarvan te vasten - het is gebleken dat het aanzienlijke gewichtsverliesresultaten oplevert bij zwaarlijvige personen, heeft verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen en is veel vriendelijker voor je lichaam dan conventionele diëten. Als u een oudere volwassene bent met veel of meer ernstige onderliggende gezondheidsproblemen, kan zelfs een kleinere hoeveelheid gewichtsverlies aanzienlijk zijn. U kunt afvallen omdat het uw spijsverteringsstelsel kan irriteren en het voor uw lichaam moeilijk kan maken om voedingsstoffen uit voedsel op te nemen. Het gewicht van uw lichaam kan fluctueren, maar wanneer u meer dan 5% van uw gewicht verliest gedurende 6-12 maanden, is dat meestal een reden tot bezorgdheid.

In andere gevallen kan gewichtsverlies onbedoeld zijn en merkt u dat u spiermassa, lichaamsvloeistof of vet verliest zonder zelfs maar te proberen. Van coeliakie tot hyperthyreoïdie, artsen delen de meest voorkomende verklaringen voor onverklaarbaar gewichtsverlies en wat ze vervolgens moeten doen. Gewichtsverlies van 10 pond of meer, of vijf procent van het lichaamsgewicht, gedurende een periode van 6 tot 12 maanden wordt als „onverklaarbaar” beschouwd. Of de reden voor extreem gewichtsverlies nu dieetgerelateerd of medisch is, het beoefenen van goede voeding kan een grote bijdrage leveren aan het ontdekken van een remedie.

Een verlies in spiermassa gaat vaak gepaard met een afnemende stofwisselingssnelheid, wat de vet/spierverhouding verder destabiliseert. Extreem gewichtsverlies berooft uw lichaam van de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde werking. Het bereiken van een gezonde lichaamsbouw gaat niet puur over afvallen om in het acceptabele gewichtsbereik te vallen; je zou zwaarder kunnen zijn dan iemand die dikker is, simpelweg omdat je meer spieren hebt. Als u 5 procent gewichtsverlies ervaart in 6 tot 12 maanden, of als u een van de bovenstaande symptomen opmerkt, ga dan naar uw arts.

Leave Reply

All fileds with * are required