Is het normaal om 10 pond af te vallen?

U bent meer dan 10 pond (4, 5 kilogram) of 5% van uw normale lichaamsgewicht verloren gedurende 6 tot 12 maanden of minder, en u weet de reden niet. U kunt in 1 maand 10 pond verliezen door uw dieet en levensstijl te veranderen. Gewichtsverlies is echter voor iedereen anders. Door enkele kleine wijzigingen aan te brengen in uw dagelijkse routine, kunt u veilig tot 10 pond (4,5 kg) verliezen in slechts 1 maand, waardoor u snel en gemakkelijk uw doelen voor gewichtsverlies bereikt.

Hier zijn 14 eenvoudige stappen om 10 pond in één maand te laten vallen. Een ouder onderzoek bij 24 volwassenen met overgewicht of obesitas toonde aan dat het drinken van 16,9 vloeibare ounces (500 ml) water vóór een maaltijd het aantal geconsumeerde calorieën met 13% verminderde in vergelijking met een controlegroep (. Uit een onderzoek bij 30 vrouwen bleek bijvoorbeeld dat eten langzaam de calorie-inname met gemiddeld 10% verminderde, het waterverbruik verhoogde en resulteerde in grotere gevoelens van volheid dan snel eten (. Een oudere studie onder 20 adolescente meisjes wees uit dat het eten van een eiwitrijk ontbijt het gevoel van volheid verhoogde en verlaagde niveaus van bepaalde hormonen die honger stimuleren (.

Bovendien koppelen meerdere onderzoeken een hogere inname van eiwitten aan een afname van lichaamsgewicht en buikvet in de loop van de tijd (11, 12, 1.Een studie onder 40 vrouwen toonde aan dat weerstandstraining leidde tot significante afname van de vetmassa (1.Evenzo gaf een andere studie onder 61 mensen aan dat 9 maanden weerstandstraining leidde tot een significante afname van de vetmassa. verhoogde het aantal calorieën dat dagelijks in rust wordt verbrand met gemiddeld 5% (1.Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat intermitterend vasten een krachtig hulpmiddel kan zijn om af te vallen en net zo effectief kan zijn als caloriebeperking (1.Een studie toonde aan dat elke 3,5-ounce (100 gram) toename van de dagelijkse groenteconsumptie was geassocieerd met 1,1 pond (0,5 kg) gewichtsverlies gedurende 6 maanden (1) Een ander groot overzicht van 17 onderzoeken bij meer dan 500.000 mensen wees uit dat degenen die de meeste groenten aten een 17% lager risico hadden op overgewicht of obesitas (20). Veel andere onderzoeken geven aan dat het verhogen van uw vezelconsumptie uit vezelrijk voedsel, zoals groenten, verband houdt met een afname van zowel de calorie-inname als het lichaamsgewicht (21, 2.Een enkele eetlepel (13 gram) mayonaise kan bijvoorbeeld meer dan 90 calorieën bevatten, terwijl ranchdressing 65 calorieën bevat per portie van 1 eetlepel (15 gram) (23, 2.HIIT toevoegen aan je routine kan een ongelooflijk effectief hulpmiddel zijn om 10 pond in een maand te verliezen. Probeer om te beginnen je cardio uit te schakelen en een of twee HIIT-trainingen per week te doen, afwisselend 30 seconden per keer hardlopen en lopen.

Thermogenese zonder oefenactiviteit (NEAT) kan tot 50% uitmaken van het totale aantal calorieën dat u elke dag verbrandt. Door de dag meer te bewegen, kunt u meer calorieën verbranden om het gewichtsverlies te stimuleren. Er zijn veel dingen die u kunt doen om af te vallen en de gezondheid te verbeteren. Hier zijn de 25 beste dieettips, die u nu kunt implementeren.

Hier zijn 11 manieren om af te vallen zonder een conventioneel dieet of trainingsplan te volgen. Al deze zijn bevestigd in wetenschappelijke studies. Streef naar langzaam, gestaag gewichtsverlies in plaats van onrealistische doelen te stellen, zoals 5 of 10 pond verliezen in 1 week. Het is mogelijk om in een week 10 pond af te vallen.

Het zal echter geen 10 pond lichaamsvet zijn. Een deel van het gewichtsverlies zal waarschijnlijk afkomstig zijn van water. Snel aanzienlijke hoeveelheden gewicht verliezen wordt niet aanbevolen en kan gevaarlijk zijn. 10 pond verliezen is een zeer realistisch doel over een langere periode dan 1 week.

Om 10 pond te verliezen, kan een persoon deze stappen volgen. Mensen moeten een caloriearm dieet volgen om een calorietekort te creëren. Deze calculator kan een idee geven van hoeveel calorieën je dagelijks moet eten om af te vallen. De meeste experts raden aan dat een persoon niet minder dan 1200 calorieën per dag moet eten wanneer hij probeert af te vallen.

Uit een onderzoek bleek dat mensen die drie keer per week cardio met hoge intensiteit deden, gedurende een periode van 15 weken veel gewicht verloren, vergeleken met mensen die steady-state trainden. Steady-state oefening is een soort activiteit waarbij een persoon gedurende de sessie ongeveer dezelfde hartslag en spierbewegingen behoudt. Hoewel het voor iemand mogelijk is om in één week 10 pond af te vallen, moeten de meeste mensen dit niet proberen, tenzij onder directe begeleiding en toezicht van een arts. 10 pond verliezen is veel beter haalbaar over een periode van enkele weken in plaats van slechts één.

Met dat in gedachten kan een gewichtsverlies van 10 pond slechts vijf weken of maar liefst 20 weken duren (ongeveer vijf maanden). Een factor kan uw metabolisme zijn, of het aantal calorieën dat uw lichaam in een tijdseenheid verbrandt. Iedereen is anders; sommigen kunnen in vijf weken 10 pond verliezen, geen probleem, terwijl anderen in de loop van een paar maanden kunnen ebben en stromen naar een gewichtsverlies van 10 pond. Het is belangrijk om te onthouden dat andere levensstijlfactoren zoals slaap en stress ook een rol spelen.

Raadpleeg uw arts als u meer dan 5 procent van het lichaamsgewicht of 10 pond bent kwijtgeraakt zonder te proberen in een periode van 6 tot 12 maanden. Dit is vooral belangrijk als u ook andere symptomen heeft. 10 pond verliezen in een maand is een zeer realistisch doel. Sterker nog, de meeste diëtisten zullen u aanraden om dit uw doel voor gewichtsverlies te maken, omdat u hierdoor in een gezond tempo kunt afvallen.

Als u 20 of 30 pond per maand wilt verliezen, moet u mogelijk een extreem of zeer intensief trainingsregime volgen, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Het verliezen van 10 pond in een maand vereist niet dat je een zeer beperkende levensstijl leidt, en het maakt het ook gemakkelijker voor je om een gezond gewicht te behouden. Zo niet, dan kunt u deze formule gebruiken om erachter te komen hoeveel calorieën u per dag moet eten om af te vallen. Als u vijf tot 10 procent van uw lichaamsgewicht kunt verliezen, verlaagt u uw risico op het ontwikkelen van diabetes met 58 procent, volgens het Digestive Weight Loss Center van Johns Hopkins Medicine.

En hoewel veel mensen die 10 pond zo snel mogelijk willen verliezen, zijn crashdiëten en ontbering geen effectieve of gezonde langetermijnstrategieën. Het is normaal om een paar kilo te laten vallen na zoiets als het verliezen van een baan, een scheiding of de dood van een geliefde. In plaats van te proberen het meeste gewicht te verliezen in de kortst mogelijke tijd, probeer de volgende tips te gebruiken om een langdurig, duurzaam, persoonlijk en gezond afslankplan te maken. In latere stadia kunt u veel afvallen omdat u vergeet te eten of het moeilijker vindt om te kauwen of door te slikken.

Degenen die er wel in slagen om veel af te vallen, moeten zich ervan bewust zijn dat deze snelheid van gewichtsverlies niet duurzaam is. Om af te vallen, moet u meer calorieën gebruiken dan u consumeert, hetzij door uw calorie-inname te verminderen of door uw dagelijkse fysieke activiteit te verhogen. Met behulp van algemene calorieberekeningsmethoden kunt u schatten dat het elke dag snijden van zelfs één portie van deze calorierijke specerijen de calorie-inname voldoende kan verminderen om in de loop van een jaar tot 9 pond te verliezen. Door uw inname van eiwitten te verhogen, kunt u afvallen door uw eetlust te verminderen en uw calorieverbruik te verminderen.

Samenwerken met andere mensen die ook op zoek zijn om af te vallen, kan ervoor zorgen dat mensen eerder hun doelen voor gewichtsverlies bereiken. .

Leave Reply

All fileds with * are required