Is een 3% gewichtsverlies goed?

Mensen met obesitas of overgewicht krijgen te horen dat het verliezen van slechts 3% van hun gewicht aanzienlijke gunstige effecten kan hebben, in nieuwe NHS-richtlijnen die aandringen op een „respectvolle en niet-oordelende benadering van het probleem. Een gewichtsverlies van één tot twee pond per week is de typische aanbeveling. Hoewel dat misschien een langzaam tempo lijkt om af te vallen, is de kans groter dat het u helpt om uw gewichtsverlies voor de lange termijn te behouden. Eerlijk gezegd hangt het af van je BMI en lichaamstype.

Je lengte en gewicht spelen hierbij een belangrijke rol. Gemiddeld zou u echter iets moeten verliezen in het bereik van 14 tot 19 pond om een verschil in uw gewicht op te merken. Je zult het verschil merken zodra je minimaal 2% tot 5% van je lichaamsgewicht verliest. Concentreer je op een afslankregime dat langzaam maar zeker werkt, in plaats van te gaan met de flitsende die op de lange termijn niet duurzaam zijn.

Dat gewichtsverlies van één tot twee pond per week vertaalt zich in ongeveer 12 tot 24 pond over een periode van drie maanden. Dit betekent dat je vier tot acht pond per maand nastreeft, zegt Dannah Eve Bollig, een trainer en maker van The DE Method. Maar Bollig waarschuwt ook dat als je veel gewicht probeert af te vallen, bijvoorbeeld 50 pond of meer, het niet ongebruikelijk is om in het begin van je reis sneller af te vallen dan één tot twee pond per week, voordat je gewichtsverlies vertraagt of zelfs plateaus voor een tijdje. Dit kan zeer frustrerend zijn en wordt voornamelijk veroorzaakt door een afname van het metabolisme, waardoor uw lichaam minder calorieën verbrandt dan bij zijn zwaardere gewicht.

Uw eetgewoonten verbeteren Uw eetgewoonten kunnen leiden tot gewichtstoename; bijvoorbeeld te snel eten, altijd uw bord opruimen, eten als u geen honger heeft en maaltijden overslaan (of misschien gewoon ontbijt). Men begint verbetering te zien in glycemische metingen en triglyceriden met kleine hoeveelheden gewichtsverlies, maar met grotere niveaus van gewichtsverlies is er nog meer verbetering. Op basis van al deze informatie kunnen mensen met obesitas die een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen hebben veilig 3 lbs targeten.Natuurlijk zouden mensen met een hogere BMI-categorie meer gewicht verliezen wanneer ze worden uitgedrukt in kilogram; maar wanneer proportioneel uitgedrukt, is er geen significant verschil tussen BMI-categorieën in gewichtsverlies. Als u een afslankoperatie wilt ondergaan, hebben uw arts en verzekering een aantal vereisten voor u.

Als u al diabetes heeft, kan het verliezen van dat gewicht u helpen minder medicatie te nemen, uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de kans te verkleinen dat de aandoening andere gezondheidsproblemen veroorzaakt. Twee redenen waarom het metabolisme daalt op een zeer caloriearm dieet zijn een verlies van spieren en een daling van hormonen die uw metabolisme reguleren, zoals schildklierhormoon (27, 2.De mechanismen waarmee overgewicht het risico op comorbide ziekten veroorzaakt en waarmee gewichtsverlies de pathologie verbetert, zullen ook worden onderzocht. Vijf procent van je lichaamsgewicht - 10 pond voor een persoon van 200 pond - kan allerlei gezondheidsproblemen verbeteren en je ook beter laten voelen. Toegegeven, dit is geen gerandomiseerde vergelijking, maar een post-hocanalyse, maar het suggereert dat meer dan 10% gewichtsverlies nodig kan zijn om vermindering van cardiovasculaire gebeurtenissen en mortaliteit te bereiken.

Als je je dagelijkse verbranding kunt verhogen - er zijn veel handige apps om je hierbij te helpen - kun je gemakkelijk afvallen door ongeveer 1400 tot 1500 calorieën per dag te eten, wat ook voldoende is om ervoor te zorgen dat je geen tekort hebt aan belangrijke mineralen of voedingsstoffen. In één onderzoek voelden depressieve mensen met veel overgewicht zich beter nadat ze gemiddeld 8% van hun lichaamsgewicht verloren. Je stress onder controle houden door de dingen die het veroorzaken te negeren, of door je dagelijkse stress te beheersen met zelfzorgtechnieken, is super belangrijk voor inspanningen om af te vallen.

Leave Reply

All fileds with * are required