Is dieetgerelateerd haarverlies permanent?

Haaruitval als gevolg van gewichtsverlies is niet gevaarlijk noch permanent. Over het algemeen past het lichaam zich binnen enkele maanden aan en wordt de haarproductie hervat. De tekorten aan voedingsstoffen van een restrictief afslankregime kunnen echter schadelijk zijn. Gewichtsverlies en tekorten aan voedingsstoffen in verband met beperkende diëten houden ook verband met andere soorten haaruitval.

Deze omvatten chronische TE, die langer duurt dan 6 maanden, en androgene alopecia, ook bekend als mannelijke of vrouwelijke kaalheid (. haaruitval wordt vaak veroorzaakt door genetische factoren. Androgene alopecia, ook wel mannelijke of vrouwelijke kaalheid genoemd, is een veel voorkomende aandoening die grotendeels erfelijk is. Maar voeding en voeding kunnen ook bijdragen aan meer haaruitval.

Hieronder staan voedingsmiddelen, supplementen en eetgewoonten die bij sommige mensen kunnen bijdragen aan haaruitval. Vitamine A wordt door de National Institutes of Health and Office of Dietary Supplements beschreven als een in vet oplosbare vitamine die belangrijk is voor het gezichtsvermogen en een goede orgaanfunctie. Maar te veel van deze micronutriënt die in het lichaam aanwezig is, vitamine A-toxiciteit genoemd, kan haaruitval veroorzaken, samen met een aantal andere onaangename symptomen. Casestudy's hebben vitamine A-toxiciteit opgemerkt bij mensen die onlangs vislever hadden geconsumeerd of hoge doses vitamine A-supplementen gebruikten.

Acute en chronische vormen van vitamine A-toxiciteit komen anders voor. Acute toxiciteit wordt geassocieerd met huiduitslag, buikpijn en braken. De chronische vorm van de aandoening is het type dat het vaakst wordt geassocieerd met haaruitval, samen met een droge, ruwe huid en een verhoogd risico op botbreuken. Selenium is een spoorelement dat qua voedingswaarde essentieel is voor veel cel- en lichaamsprocessen.

Maar net als bij vitamine A kan het consumeren van te veel van deze voedingsstof gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder haaruitval. Paranoten, bepaalde soorten zeevruchten en orgaanvlees bevatten bijzonder veel selenium, maar het wordt in kleinere hoeveelheden aangetroffen in veel verschillende voedingsmiddelen. De meeste gevallen van seleniumtoxiciteit komen voor bij mensen die seleniumsupplementen hebben geconsumeerd. Haaruitval door plotselinge afname van het lichaamsgewicht is niet permanent.

Er zijn verschillende manieren om een gezonde haargroei te hervatten. Gelukkig zijn de effecten van ondervoeding op je haar omkeerbaar, zolang je maar 6 maanden of langer voedingsstabiliteit krijgt. Zodra de tekortkomingen zijn verholpen, groeit je haar terug, hoewel het enige tijd kan duren. Je lichaam heeft voldoende calorieën en eiwitten nodig om je haarzakjes te voeden.

Volgens sommige experts geldt dat hoe meer gewicht je verliest, hoe groter de kans dat je een zekere mate van haarverlies ervaart. Gedurende vele jaren afvallen en weer aankomen kan invloed hebben op uw metabolisme en haargroei. Sommige mensen kunnen haaruitval ervaren binnen 3-6 maanden na het starten van een dieet (bijv. Typisch tijdelijk, een uitgebalanceerd, gezond dieet zou haaruitval binnen zes maanden moeten omkeren.

Screening bij mensen met risicofactoren is geïndiceerd, omdat haaruitval als gevolg van zinktekort kan worden teruggedraaid. Als u haaruitval ervaart, is het belangrijk om uw zorgverlener te raadplegen om een onderliggende medische aandoening uit te sluiten. Het verband tussen crashdiëten en haaruitval is al in de jaren zeventig in onderzoek gedocumenteerd (. Afgezien van een gezond dieet, kan het aanbrengen van veranderingen in levensstijl en het opnemen van goede gewoonten in uw dagelijkse routine helpen het haar goed te laten groeien.

Ketoconazol (Nizoral) is een plaatselijke antischimmelbehandeling die ook kan worden gebruikt om verschillende soorten haaruitval te behandelen. Zeer strikte diëten voor gewichtsverlies kunnen ook merkbaar haarverlies veroorzaken, wat vaak ongeveer drie maanden na het verliezen van 15 pond of meer lichaamsgewicht optreedt. Werk samen met een gekwalificeerde zorgverlener om de oorzaak van haaruitval te identificeren en een plan te vinden om haargroei te vergemakkelijken. Beperkte informatie over effecten van vitamine D-suppletie, verbetering van de haargroei bij afwezigheid van een tekort.

Over het algemeen beveelt ze aan dat een uitgebalanceerd dieet „rijk aan ontstekingsremmende, plantaardige voedingsmiddelen” de voedingsstoffen zal leveren die nodig zijn om de haargroei te bevorderen en dunner worden te voorkomen. Dat komt omdat aminozuren nodig zijn voor de productie van keratine, het belangrijkste structurele eiwit van haar. Uw haar kan u en uw arts laten weten of u gestrest bent, een voedingstekort, een schildklierprobleem of andere gezondheidsproblemen heeft. Bij 79% van degenen die haaruitval meldden, begon het verlies 3-4 maanden na de operatie en duurde het gemiddeld 5,5 maanden (1.) Colleen Welsch is een freelance schoonheidsschrijver en blogger die gespecialiseerd is in haarverzorging, haargroei, educatie en schoonheid.

Als je al goed bezig bent met deze reis, heb je misschien al wat dunner worden van je haar opgemerkt. .

Leave Reply

All fileds with * are required