Hoe weet je wanneer je moet stoppen met afvallen?

Een persoon zal blijven afvallen als hij een negatieve caloriebalans behoudt. Je gewichtsverlies zal ook stagneren als je hetzelfde soort lichaamsbeweging en dieet volgt. Het is dus belangrijk om uw dieet en trainingsroutine te blijven veranderen volgens uw vereisten. Identificeer een gezond gewichtsbereik vroeg in uw programma voor gewichtsverlies.

Kies een gewicht dat binnen het normale bereik van de body mass index ligt voor je lengte. Als je je doelgewicht kent, ben je beter toegerust om je voortgang te herkennen en te weten wanneer je genoeg bent afgevallen. Zodra je je streefgewicht hebt bereikt, kun je je doelen opnieuw beoordelen en beslissen of je moet blijven verliezen. Stel geen gewichtsdoel in dat lager is dan het normale bereik voor uw lengte.

Een afslankplateau is wanneer uw gewicht niet meer verandert. Vastzitten op een afslankplateau gebeurt uiteindelijk iedereen die probeert af te vallen. Toch zijn de meeste mensen verrast als het hen overkomt omdat ze nog steeds zorgvuldig eten en regelmatig sporten. De frustrerende realiteit is dat zelfs goed geplande inspanningen voor gewichtsverlies kunnen stoppen.

Uw niveau van fysieke activiteit en uw eetgewoonten spelen een grote rol in hoeveel gewicht u verliest en wanneer uw lichaamsgewicht afneemt. Als je dicht bij het huis bent, is het oké om subtiele aanpassingen aan je dieet aan te brengen, maar naar mijn ervaring werkt te veel bezuinigen om die laatste paar kilo te verliezen altijd averechts - het kan leiden tot veel ongewenste bijwerkingen, van stemmingswisselingen tot rebound overeten. Als je in goede gezondheid verkeert, relatief dicht bij je doelgewicht bent en al jaren naar hetzelfde aantal op de schaal staart, is je lichaam waarschijnlijk gelukkig waar het is, zelfs als je denkt dat er ruimte is voor „verbetering”. Je langzamere stofwisseling vertraagt je gewichtsverlies, zelfs als je hetzelfde aantal calorieën eet dat je hielp af te vallen.

Het punt is, zelfs als je niet precies bent waar je qua gewicht wilt zijn, betekent dat niet echt dat je moet afvallen. Dus als je afvalt, neemt je metabolisme af, waardoor je minder calorieën verbrandt dan bij je zwaardere gewicht. Ik had ooit een klant die stopte met afvallen dicht bij haar doel, en hoewel ze zich geweldig voelde, ze werd gedwongen nog een paar kilo kwijt te raken om het magische getal te bereiken dat ze als 'ideaal had geïdentificeerd. Om de verschillende signalen te begrijpen waar je naar moet zoeken vanuit je lichaam en geest over wanneer het misschien tijd is om te stoppen met proberen af te vallen, sprak BuzzFeed Life met Mary Pritchard PhD, hoogleraar psychologie aan de Boise State University en maker van 30 Days to BodyLove en Aaron Flores, RDN, in Californië gevestigd voedingsdeskundige gespecialiseerd in intuïtief eten en Health at Every Size (HAES).

Zolang je een negatieve caloriebalans behoudt, blijf je afvallen, ongeacht of je je streefgewicht hebt bereikt of niet. Uw gewicht zal echter waarschijnlijk op een gegeven moment stijgen, zelfs als u doorgaat met hetzelfde trainings- en eetplan dat u heeft geholpen af te vallen. Wanneer u een plateau bereikt, bent u mogelijk al het gewicht kwijt dat u verliest met uw huidige dieet en trainingsplan. Als je spieren wilt blijven opbouwen terwijl je afvalt, raden experts aan om voldoende (maar niet te veel) eiwitten binnen te krijgen en weerstandsoefeningen te doen.

Om meer gewicht te verliezen, moet u uw fysieke activiteit verhogen of de calorieën die u eet verminderen.

Leave Reply

All fileds with * are required