Hoe weet je wanneer je klaar bent met afvallen?

Soms is een kraam in je gewichtsverlies slechts een teken dat je dingen moet opschudden. Andere keren kan het echter de manier zijn van je lichaam om je te vertellen dat het best gelukkig is waar het is, heel erg bedankt. Nog een teken dat je moet vertragen? „Snel vermoeiend met routinematige activiteiten die je hebt gedaan, zoals huishoudelijke taken of trainingen die je basislijn zijn, zegt Klokeid. En dit geldt ongeacht je gewicht.

Als je je de hele tijd duizelig, licht in het hoofd en zwak voelt, weet je dat je niet genoeg calorieën binnenkrijgt, voegt ze eraan toe. Je houdt strikt je porties in de gaten, kiest gezonder voedsel en loopt elke kans die je krijgt. Weet dat de schaal niet de enige manier is om de effecten van deze veranderingen te meten. Je lichaam zal signalen afgeven dat er gewichtsverlies plaatsvindt.

In plaats van verplicht te zijn om een bepaald aantal te bereiken, maakt u gebruik van uw energieniveau en gezondheid voor aanwijzingen dat u begint af te vallen. Als je spieren wilt blijven opbouwen terwijl je afvalt, raden experts aan om voldoende (maar niet te veel) eiwitten binnen te krijgen en weerstandsoefeningen te doen. Evenzo, als je vroeger maar twee maaltijden per dag at, maar nu je drie maaltijden en een snack eet en er honger naar hebt, versnelt je je metabolisme en zet je je lichaam op om meer vet te verliezen. Dus als je shirts gemakkelijker dichtknopen, je broek soepeler dichtritst of kleding of jassen verliezen, verlies je vet, ook al verlies je geen kilo's.

Als je een tekort van 500 calorieën per dag kunt bereiken, verlies je ongeveer 1 pond in een week tijd. Bovendien, als u te veel calorieën snijdt in een poging om af te vallen, krijgt u mogelijk niet genoeg eiwitten om uw metabolisme-draaiende spiermassa te behouden. Als u om te beginnen overgewicht had, hebben de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed de neiging te verbeteren wanneer u slechts 5 tot 10 procent van uw totale lichaamsgewicht verliest. Je hebt de neiging om het meeste gewicht te verliezen en de belangrijkste fysieke veranderingen op te merken tijdens de eerste fase van gewichtsverlies.

Bijvoorbeeld, mannen hebben meer kans om sneller af te vallen dan vrouwen, en oudere volwassenen kunnen sneller afvallen dan hun jongere tegenhangers, hoewel een deel van dit gewichtsverlies spierweefsel kan zijn (6,. De eerste fase van gewichtsverlies is wanneer u de neiging heeft om het meeste gewicht te verliezen en veranderingen in uw uiterlijk en hoe uw kleding past op te merken. Tijdens de tweede fase van gewichtsverlies verlies je in een langzamer tempo, maar het gewicht dat je verliest komt voornamelijk uit vet in plaats van opgeslagen koolhydraten, eiwitten en water. De vooruitgang is nooit lineair, het dagelijks leven stoort vaak, motivatie neemt af en neemt af, en soms, zelfs als je alles doet wat de experts zeggen dat je zou moeten, kun je nog steeds geen pond verliezen.

Hoewel het EEN instrument is om succes en vooruitgang te meten, verlies je nooit uit het oog dat het nooit de enige manier is. Als je in goede gezondheid verkeert, relatief dicht bij je doelgewicht bent en al jaren naar hetzelfde aantal op de schaal staart, is je lichaam waarschijnlijk gelukkig waar het is, zelfs als je denkt dat er ruimte is voor „verbetering”. Het punt is, zelfs als je niet precies bent waar je qua gewicht wilt zijn, betekent dat niet echt dat je moet afvallen.

Leave Reply

All fileds with * are required