Hoe lang duurt het voordat je merkt dat je gewicht verliest?

De eerste fase van gewichtsverlies is wanneer u de neiging heeft om het meeste gewicht te verliezen en veranderingen in uw uiterlijk en hoe uw kleding past op te merken. Het gebeurt meestal binnen de eerste 4-6 weken (. Je kunt al na twee weken verschillen in jezelf zien met snel gewichtsverlies. De meeste mensen zullen echter tussen de vier en acht weken een aanzienlijk verschil op zichzelf opmerken, zei Guzman.

Al met al kan het een week tot enkele maanden duren om merkbare resultaten voor gewichtsverlies te zien. De tijd die het kost om te zien en voor anderen om de resultaten van gewichtsverlies op te merken, kan aanzienlijk van persoon tot persoon verschillen. Veel factoren, waaronder je startgrootte en je eetplan, kunnen een groot verschil maken. Over het algemeen kunnen veel mensen echter binnen één tot twee weken resultaten zien wanneer ze zich aan hun plan houden.

Eerlijk gezegd hangt het af van je BMI en lichaamstype. Je lengte en gewicht spelen hierbij een belangrijke rol. Gemiddeld zou u echter iets moeten verliezen in het bereik van 14 tot 19 pond om een verschil in uw gewicht op te merken. Je zult het verschil merken zodra je minimaal 2% tot 5% van je lichaamsgewicht verliest.

Concentreer je op een afslankregime dat langzaam maar zeker werkt, in plaats van te gaan met de flitsende die op de lange termijn niet duurzaam zijn. Mensen met schildklieraandoeningen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben om af te vallen, zelfs als ze minder calorieën eten. Dagelijkse gewichtstoename en -afname kunnen het ook lastig maken om bij te houden hoeveel gewicht u verliest. De meeste experts zeggen dat je kunt verwachten dat je kleding anders past of in kledingmaat verandert met elke 10 tot 12 pond verloren gewicht.

Wanneer een persoon wil afvallen en spieren wil opbouwen, moet hij zorgvuldig matigen welk voedsel hij consumeert, waarbij hij prioriteit geeft aan eiwitten en vetten boven koolhydraten om lichaamsvet te verliezen. Als je koolhydraten snijdt, verlies je vaak watergewicht en voel je je misschien snel slanker (hoewel je eenmaal de koolhydraten weer toevoegt, krijg je dat water terug, maar tegen die tijd ben je misschien ook het werkelijke lichaamsgewicht kwijt). Aanzienlijk gewichtsverlies en spiergroei zullen ongeveer acht weken duren om te zien, maar hoewel je geen spierdefinitie ziet, zijn de voordelen in je lichaam en geest aanzienlijk. Veel mensen maken op een bepaald moment individuele reizen voor gewichtsverlies, vooral als ze ouder worden en hun metabolisme vertraagt.

Het maakt niet uit hoeveel gewicht je verliest, maar zelfs als je maar een paar kilo verliest, merken mensen het nog steeds op. Onthoud ook dat verhoogde spiermassa kan resulteren in gewichtstoename op de schaal, zelfs als u lichaamsvet verliest, nog een reden om een holistische benadering te omarmen om „uw resultaten voor gewichtsverlies te meten in plaats van zich te concentreren op een getal. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder een persoon is, hoe sneller hij aanvankelijk zal afvallen, omdat het lichaam rijke voorraden lichaamsvet heeft om uit te putten voor energiebehoeften. Aanzienlijk tijdens de vroege dagen van gewichtsverlies, als u onder een klein frame met een lagere BMI valt, kan het gewicht langzaam dalen, maar het zal zeer snel duidelijk zijn.

Mensen met overgewicht met snelle metabolismen kunnen merken dat lichaamsbeweging iets effectiever is voor hun resultaten op het gebied van gewichtsverlies in vergelijking met personen met langzame metabolismen. Echtgenoten hebben ook de neiging om eerder gewichtsverlies op te merken omdat ze je lichaam intiemer kennen, Zei Guzman. Over het algemeen heeft één tot twee uur cardiovasculaire oefeningen de voorkeur voor personen die willen afvallen.

Leave Reply

All fileds with * are required