Hoe lang duurt het voordat je merkt dat je afvallen?

In termen van hoe je lichaam eruitziet, „duurt het meestal 4 weken voordat je vrienden gewichtsverlies opmerken, en 6-8 weken voordat je het opmerkt, zegt Ramsey Bergeron, een gecertificeerde personal trainer. Je kunt al na twee weken verschillen in jezelf zien met snel gewichtsverlies. De meeste mensen zullen echter tussen de vier en acht weken een aanzienlijk verschil op zichzelf opmerken, zei Guzman. Al met al kan het een week tot enkele maanden duren om merkbare resultaten voor gewichtsverlies te zien.

De tijd die het kost om te zien en voor anderen om de resultaten van gewichtsverlies op te merken, kan aanzienlijk van persoon tot persoon verschillen. Veel factoren, waaronder je startgrootte en je eetplan, kunnen een groot verschil maken. Over het algemeen kunnen veel mensen echter binnen één tot twee weken resultaten zien wanneer ze zich aan hun plan houden. Als u uw programma begint met een lagere start-BMI, heeft u waarschijnlijk minder gewicht te verliezen, en het zal waarschijnlijk langzamer afkomen van ongeveer één tot twee pond per week.

Elk gewichtsverlies zal minder opvallen dan personen van wie het lichaam gewend is aan een bepaald niveau van activiteit. Hoeveel gewicht een persoon moet verliezen om merkbaar te zijn, is ook subjectief omdat het afhangt van je frame en de startbody mass index, volgens Guzman. Wanneer uw startlichaamsgrootte groter is, zult u waarschijnlijk sneller afvallen, vooral in de begindagen van uw programma. De meeste mensen die beginnen met een dieet door elke dag een bepaalde hoeveelheid calorieën weg te snijden, zullen echter binnen een tot twee weken resultaten zien, zelfs als het maar één pond verloren is.

Het vereist een tekort van 3.500 calorieën om een pond te verliezen, zegt Meg Sharp, directeur persoonlijke training voor de Cambridge Group of Clubs. Je hebt de neiging om het meeste gewicht te verliezen en de belangrijkste fysieke veranderingen op te merken tijdens de eerste fase van gewichtsverlies. Het lichaam van elke persoon is uniek en de snelheid waarmee u afvalt, kan anders zijn dan voor iemand anders. Een digitale weegschaal kan kleine veranderingen in uw totale lichaamsgewicht (zelfs fracties van een pond) opvangen die mogelijk te klein zijn om op een enkel, geïsoleerd deel van uw lichaam op te merken.

Gemiddeld is een verlies van 15 tot 20 pond (ongeveer 2 tot 5 procent van uw startlichaamsgewicht) voldoende om significante veranderingen in uw lichaam op te merken, zei hij. Dus om elke week een tot twee pond te verliezen, moeten mannen ernaar streven hun dagelijkse calorie-inname met 500 calorieën te verminderen, zegt ze. Degenen met een groter lichaam kunnen meestal sneller resultaten verwachten, vooral aan het begin van een afslankdieet. Onthoud ook dat verhoogde spiermassa kan resulteren in gewichtstoename op de schaal, zelfs als u lichaamsvet verliest, nog een reden om een holistische benadering te omarmen om „uw resultaten voor gewichtsverlies te meten in plaats van zich te concentreren op een getal.

Volgens een Canadese studie naar de sociale perceptie van gewichtsverlies, moeten vrouwen en mannen van gemiddelde lengte ongeveer 10 pond verliezen of aankomen zodat iedereen het verschil in een gezicht kan opmerken, zei hij. Bijvoorbeeld, mannen hebben meer kans om sneller af te vallen dan vrouwen, en oudere volwassenen kunnen sneller afvallen dan hun jongere tegenhangers, hoewel een deel van dit gewichtsverlies spierweefsel kan zijn (6,.

Leave Reply

All fileds with * are required